AMBROSIA KAKKU

Vuodelta 1949

Pohja:
3 munaa
150 gr sokeria
150 gr voita
120 gr vehnäjauhoja
1/2 sitruunan raastettu kuori
1/2 tl leivinjauhetta

Välikiisseli:
1 1/2 dl kermamaitoa
2 keltuaista
1 rkl sokeria
2 tl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 liivatetta


2 dl vatkattua kermaa joka yhdistetään jäähtyneeseen kiisselin

Kuorrutus :
1/2 appelsiinin tuorepuristettua mehua
120 gr tomusokeria
Koristeluun sukaattia, sokeroitua appelsiininkuorta , mantelilastuja

Munat ja sokeri vatkataan kuohkeaksi vaahdoksi. Voi hierotaan vaahdoksi. Munavaahto lisätään voivaahtoon. Lopuksi jauhot johon sekoitettu leivinjauhe. Paistetaan pyöreässä vuoassa n. 180 asteen lämmössä. Kakku saa jäähtyä ennen täytteen laittamista. Jäähtyneenä jaa kakku kahteen osaan ja levitä vaniljakiisselikermaseos toiselle kakkupohjalle ja laita toinen pohjapala päälle. Kaada sokerikuorrutus kakun päälle. Voit auttaa palettiveitsellä.

Välikiisselin teko:
Laita paksupohjaiseen  kattilaan kermamaitoa, keltuaiset, sokeri ja perunajauhot. Kuumenna seosta kokoajana sekoittaen kunnes se sakenee. Liivatetta pehmennetään vedessä ja puristetaan kuivaksi ja lisätään kuumaan kiisseliin. Sekoita hyvin että sulavat kiisseliin (vispilällä). Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä hieman jäähtyneeseen kiisseliin.

Kuorrutus. Tomusokeri mitataan pieneen kulhoon ja siihen kaadetaan tipoittainappelsiinimehua. Kuorrutus saa olla sakean valuvaa joten nestettä ei tarvi kaikkea mitä ohjeessa on. Kaadetaan kakun päälle ja saa valua reunojenkin yli

Koristele mielesi mukaan


Kommentit

Suositut tekstit