Sitruuna tartaletit

Näihin en kyllästy koskaan , tartaletteja voi tehdä useammilla täytteillä , mun mieleeni on ehdottomasti tämä sitruuna, hyvänä kakkosena tulee vanilja täytteiset ja marjoilla koristellut. Näissä tartaleteissa on italialainen marenki päällä jota on tohottimella väritetty.



Pohja 

200 g voita
150g sokeri
50g kananmuna
3g leivinjauhe
300g vehnäjauho

Laita kaikki raaka-aineet kulhoon. Sekoita massa tasaiseksi. Laita massa kylmään, mielellään yön yli . Kauli jauhotetulla alustalla .

Sitruunatäyte

2 keltuaista
2/3 dl sokeria
2 dl maitoa
puolikkaan sitruunan mehu ja kuori
1 rkl maissitärkkelystä


Pese sitruuna, raasta puolikkaan sitruunan kuori ja purista sitruunan mehu. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Kuumenna maidosta 1½ dl kattilassa kiehuvaksi. Kaada se ohuena nauhana muna-sokerivaahtoon koko ajan vatkaten. Lisää sitruunamehu ja -kuori. Kaada seos kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja sekoita joukkoon loppuun kylmään maitoon sekoitettu maissitärkkelys. Kuumenna seos uudelleen kiehuvaksi ja keitä muutama minuutti kunnes kiisseli sakenee. Annostele täyte murokuppeihin ja anna jähmettyä. Kiisseli jähmettyy nopeasti jäähtyessään.

Italialainen marenki

2 valkuaista
1 rkl sokeria
1 dl sokeria
1/4 dl vettä

Vatkaa valkuaiset ja 1 rkl sokeria kevyksi vaahdoksi. Laita kattilaan 1 dl sokeria ja vesi ja keitä 121 asteiseiseksi. Älä sekoita keittämisen aikana. Lisää sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisvaahtoon 
koko ajan vatkaten. Vatkaa vaahtoa kunnes se on jäähtynyt.

Pursota marenki jähmettyneen sitruunatäytteen päälle. Polta marengin pinta kaasutohottimella kauniin väriseksi.
Ohje otettu suoraan Kermaruusun blogista

On niin hyvä että halusin jakaa sen myös täällä



Kommentit

Suositut tekstit