BROWNIES

Lauantai on leipomispäivä, ainakin lapsuudessani oli aina niin. Jota odotin koko viikon että pääsen leipomaan äitini kanssa. Mikään ei voita tuoreita leivonnaisia ja sitä perinnettä olen yrittänyt jatkaa oman perheeni kanssa. Tosin meillä leivotaan ja on leivottu useat vuodet jo lähes päivittäin.:-) Tänään oli sitten vuorossa nuo amerikkaiset kanssallisleivonnaiset eli BROWNIES. Ja tämä on kyllä niin hyvää mitä muutakaan tästä voisin sanoa. Tällä kertaa turvauduin yhteishyvä ruokalehdestä saamaani reseptiin josta poistin pähkinät ja tuplasin ohjeen,  joka on seuraavanlainen.

200 gr marganriinia tai voita
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
4 kananmunaa
200 gr tummaa suklaata
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

1.Vaahdota pehmennyt voi  ja sokeri sekä vaniljasokeri vaahdoksi
2. Vatkaa joukkoon munat yksitellen
3. Sulata suklaa vesihauteessa ja jäädytä sitä . Lisää jäähtyneenä voi/sokeri/muna seokseen(koneella)
4. Sekoita leivinjauhe jauhoihin nuolijalla hyvin  ja lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen maidon kanssa.Älä vatkaa enään koneella tässä vaiheessa. Sekoita taikina tasaiseksi. Voitele ja jauhota vuoka sisähalkasijaltaan 26 X 38cm oleva suorakaiteinen vuoka.

Paista 175 asteisessa uunissa 25-30 min. Riippuen miten pehmeän kakusta haluat. Ja uuneissakin on eroja joten kannattaa aina välillä katsoa sitä  uunia. Jäähdytä ensin ja sitten kumoa kakku ja leikkaa paloiksi. Koristele halutessasi ja tarjoile kerman tai jäätelön kanssa.


Kommentit

Suositut tekstit