Kevyempi Mustikka-Jogurtti hyytelöity kakku


Vielä oli mustikkaa jäljellä ja vähän vadelmiakin kaapista löytyi niin iltakahville keksin tehdä sitten kakun aineksista jota kaapista löytyi. Ohje on ollut  Maku lehdessä mutta Siitä hiukan muunnellen on tämä kakku tehty. Ja maistuu taivaallisen hyvältä ja raikkaalta. Kokeilkaapa.


Pohja
2 munaa
1/2 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta 
Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen. 
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi samalla tavalla kun teet normaalistikin täytekakkupohjia . Siivilöi jauhoseos varovasti muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina  halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuokaan. Paista 10 min. Paiston jälkeen jäähdytä ja irrota vuoasta ja käännä toisin päin.

Täyte
1 prk vaniljatuorejuustoa
3 dl rasvatonta marjaisaa kevytjogurttia
2 dl mustikoita (tuoreita tai pakastettuja)
1/2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
7 liivatetta
2 dl vaahtoutuvaa kevyt kermaa

Sekoita notkistettu tuorejuuston joukkoon jogurtti, kokonaiset mustikat ja sokerit. Liota liivatelehtiä 5 min runsaassa kylmässä vedessä. Keitä tilkka vettä kuumaksi.n 2 rkl. Purista liivatteista vesi pois ja liota ne tilkkaan kuumaksi keitettyä vettä. Jäähdytä seosta hiukan ja kaada ne nauhana samalla vatkaten täytteen joukkoon. Vatkaa lopuksi kerma ja kääntele vatkattu kerma esim nuolijalla varovasti täytteen joukkoon. Kaada täyte kakkupohjan päälle ja suojaa se kun laitat sen jääkaappiin hyytymään n. 4 tunniksi. 

Päälle
5 dl mustikoita 
2 dl laimeaa marjamehua
1 dl hyytelösokeria

Ripottele mustikat hyytyneelle kakulle. Kiehauta mehu kattilassa. Ja lisää kiehuvaan nesteeseen hyytelösokeria koko ajan sekoittaen. Kun liemi kiehahtaa uudelleen nosta kattila liedeltä ja anna seoksen jäähtyä muutama minuutti. Lusikoi hyytelö marjojen päälle ja laita kylmään hyytymään vielä hetkeksi.. Tarjoile kakku kylmänä.

 http://irmanihannekakku.blogspot.fi


Kommentit

  1. Kakku oli tosi herkullista ja raikasta, kotimaiset marjat maistui ihanalle. myös helppo niellä (mulla on aina vaikeuksia nielemisen kanssa). täys 10. merryt

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit