Omena-rahka kakku

Olen yötä ystäväni luona jossa pääsin leipomaan Omena-rahkakakun. Kotona oleva ohje ei tullut mieleeni ja omenapiirakkaa piti saada joten turvauduin Valion sivuilta otettuun ohjeeseen pienin muutoksin.

POHJA
100  gvoita
1  dlsokeria
muna
2 1/2  dlvehnäjauhoja
1  tlleivinjauhetta
TÄYTE

1 prk  (à 250 g)
1 prk

 maitorahkaa
vaniljarahkaa
2  dl
 kuohukermaa
2  rkl
perunajauhoja
munaa
1 1/2  dl
sokeria
1/4  dl
sitruunamehua
1  tl
vaniljasokeria
PÄÄLLE
3   (n. 300 g)
omenaa
1  tl
kanelia
sokeri


Valmistusohje
  • Aloita valmistamalla kakun pohja. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää jauho-leivinjauheseos
  • Pohjusta leivinpaperilla Ø 24 cm:n irtopohjavuoka. Voitele vuoan reunat. Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
  • Sekoita täytteen ainekset hyvin keskenään. Kaada täyte vuokaan.
  • Kuori omenat ja poista niistä siemenkodat. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi. Lado ne täytteen päälle ympyrän muotoon. Sirota päälle kanelia ja sokeria.
  • Paista kakkua 175 asteessa n. 50 min tai kunnes kypsä.



Kommentit

Suositut tekstit