Sacher kakku Lakka twistillä

Sacher kakkuhan on  iki-ihana itävaltalainen suklainen klassikko kakku ja vaan on niin hyvää , että sitä on kiva tehdä joskus arkisinkin ilman juhlia. Ja tuleepa harjoiteltua suklaalla kuorruttamista samalla. Testailin tänään tekemällä pakaste lakasta hillon ja vatkasin pari desiä kermaa jotka laitoin kahtia leikatun kakun väliin. Kuorrutin kakun valkosuklaa kreemillä ja päällystin  sulalla suklaalla. Nyt vain odottelen jotta pääsen maistamaan kakkua. Saatanpa laittaa jonkun kommentin siitäkin tähän tekstin perään. Mutta tässä tarjoilen teille Lakka Sacher kakkua.

Nyt on maisteltu kakkua ja tulos on , että lakkahillo sopii mainiosti tähän suklaapohjaan. Voisinpa sanoa että on suussa sulavaa tämä kakku. Varmasti teen toistekin tai yhdistän lakkaa toisenlaiseen suklaa pohjaan.

Pohja
140 g voita
1 1/3 dl tomusokeria
1/2 vaniljatankoa
6 kpl munaa
200 g tummaa suklaata
1 1/4 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja

Täyte 
300 g lakkahilloa

Kuorrutus 
200 g tummaa suklaata
1 dl kermaa
2 rkl rypsiöljyäl

Sekoita pehmeä voi,mtomusokeri ja halkaistun raapustettuna vaniljatangon siemenet. Erota keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita keltuaiset yksitellen voi-sokeri taikinaan. Vatkaa kuohkeaksi ja paksuksi vaahdoksi. Suata suklaa ja yhdistä,keltuais seokseen. Vatkaa valkuaiset, lisää sokeri ja vatkaa kunnes vaahto on kiinteää. Kääntele vaahto edelliseen taikinaan varovasti. Ensin yksi kauhallinen ja sitten loput vähän kerrallaan. Siivilöi lopuksi jauhot ja sekoita ne varoen joukkoon. Voitele 24 cm halkaisiltaan oleva irtopohjavuoka ja paista 170 asteen lämmössä n. tunti.
Voitele jäähtynyt kakku lakkahilloa tai voi/ tomusokeri kreemillä. Jäähdytä jääkaapissa n. tunti.

Sulata kuorrutuksen suklaa esim mikroaaltouunissa . Lisää joukkoon kerma ja öljy, sekoita tasaiseksi , jäähdytä hetki ja kaada kuorrutus kakulle  sekä tasoita nopeasti lastalla. Sacher kirjoitus sitten vielä kakun päälle ja kakku on valmis herkuteltavaksi.


Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit