Jouluinen omenakakku

Joulu on kohta tuloillaan ja aika alkaa leipoa jouluisia leivonnaisia. Juhlakauden leivonnaiset ja kakut maistuvat glögille, pipareille, omenoille ja lakalle sekä tietysti suklaata unohtamattakaan. Tämä kakku on piparimaustein ja omenalla maustettu ja tuoksu ainakin on jo huumaava kun se tuli hetki sitten uunista. Kakku koristellaan kaneli-sokerilla hunnutetulla ja uunissa kuivatutuilla omenaviipaleilla. Ja tarjoillaan kanelilla ja sokerilla vaahdotetulla kermalla. Tämä kakku varmasti tehdään uudestaan joulunaikaan. Niin hyvää oli. Ja katosi nopeasti työkavereiden suihin.


175 g voita
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl fariinisokeria
3 kananmunaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl soodaa
1/2 tl kanelia
1/2 tl inkivääriä
1/2 tl neilikkaa
Hyppysellinen muskottipähkinää
1/2 tl jauhettua pomeranssinkuorta 
3 dl omenahilloa
1 dl piimää

Omenakoristeet
2 omenaa ohueksi viipaloituna
Kanelia
Sokeria 
Tomusokeria

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit.lisää munat yksitellen taikinaan. Yhdistelmää kuivat aineet, jauhot ja mausteet. Kääntele taikinaan. Lisää,lopuksi hilloja piimä varovasti sekoittaen taikinan joukkoon.älä vatkaa. Kaada taikina 2 litran kakkuvuokaan ja paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia tai kunnes tikkuun ei tartu enään taikinaa. Jäähdytä hetki kakkua uunista oron jälkeen. Ja kumoa jäähtymään oikein päin.

Leikkaa omenat viipaleiksi kuorineen renkaiksi. Sirota kaneli-sokeriseosta omenoiden pinnalle .Laita siivut leivinpaperin päälle uunipellillä ja kuivata uunissa 150'asteessa. n. tunti. Anna jäähtyä ja koristele kakku.siivilöi tomusokeria omenoiden päälle. Tarjoile maustetunn kermavaahdon kanssa.



Kommentit

Suositut tekstit