Glögikakku Hyvän Joulun Toivotuksin teille kaikille

Glögikakku kuuluu jokavuotiseen joulunajan leivontaan ja niin se tuli tänä vuonnakin tehtyä. Vaikkakin hiukan uusin maustein. Paljon olisi ollut leivottavaa joulunajan leipomisessa mutta kaikkea haluamaani en ehtinyt kokeilla. Toki joulunaikaan voi vielä jotain tehdäkkin. Hyytymässä onkin jo kakku joka syntyi lasten ja hiukan omista  toiveista,  jonka reseptin kirjoittelen myös tänne myöhemmin.


Pohja
150 g piparkakkuja
75 g voita

Täyte
5 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
200 g tuorejuustoa
1 prk piparimaustettua rahkaa
1 dl tomusokeria
1/2 tl kanelia
1/2 tl kardemummaa
1 appelsiinin raastettu kuori
3 rkl appelsiinimehua 

Pintakiille
3 dl punaista glögitiivistettä
1 dl punaista marjamehua(käytin Saskatoon tuoremehua)
1 dl vettä
5 liivatetta

Murskaa piparkakut ja sulata rasva ja sekoita ne toisiinsa. Taputtele sen jälkeen irtopohjavuokaan johon olet laittanut pohjalle leivinpaperin. Vaahdota kerma. Laita liivateet pehmenemään kylmään veteen n. 7 minuutiksi. Sekoita tuorejuuston joukkoon tomusokeri, mausteet, appelsiininkuorisuikaleet ja piparkakkurahka. Nostele tuorejuustoseos kerman joukkoon. Kuumenna appelsiinimehu ja sekoita liivateet siihen. Jäähdytä hiukan ja sekoita nauhana täytteen joukkoon. Kaada kakkuvuokaan ja hyydytä väh. 4 tuntia.

Pehmennä kiillettä varten liivateet ja sekoita ne glögi nesteen joukkoon ja valuta varovasti lusikalla täytteen päälle ja hyydytä jälleen väh. 4 . Koristele esim kanelitangoilla.


Kommentit

Suositut tekstit