Pannacotta paahdetusta valkosuklaasta

Jouluaaton juhlapöytään mietin jotain pientä makeata, jonka jaksaisi vielä syödä jälkiruoaksi. Kollegani kysyi minulta samaa asiaa ja siinä hänelle miettiessäni tarjoilin hänelle vaihtoehdoiksi  pannacottaa tai jäädykettä. Itsekkin otan tästä kopin itselleni, jota edesauttoi se että ystäväni  Jussi oli vieraillut Fazerilla ja saanut sieltä tämän pannacotta reseptin. Ohjeessa ei ollut mitään kastiketta päälle jota mielestäni tämä kaipasi, joten tekaisin siihen marjakastikkeen, joka olikin hyvä ratkaisu.

PAAHDETTU VALKOSUKLAA

Paloittele pieneksi valkosuklaa lähes rouheeksi ja levitä se tasaisesti pellille.paahda muruja 175 asteisessa uunissa n. 5 min. Vahdi koko ajan ettei suklaa pala. Sen jälkeen aloita pannacottan teko. 

PANNACOTTA

100 g valkosuklaata (Fazer valkoinen leivontasuklaa)
3 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria
1 kpl liivate

Kiehauta kerma. Lisää kerman joukkoon vaniljasokeri ja paahdettu valkoinen suklaa. Sekoita kunnes seos on tasaista ja suklaat tasoittuneet joukkoon. Lisää kerman joukkoon kylmässä vedessä liotetut ja puristetut liivatelehdet. Kaada seos 4 tarjoiluastiaan ja anna hyytyä kylmässä väh. 3 tuntia.

PASEERATTU VADELMAKASTIKE

400 gr pakastevadelmia
3 rkl tomusokeria
1 rkl sitruunamehua

Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä kunnes hiukan sakenee. Ota kattila pois liedeltä ja kaada siivilään. Paseeraa vadelma lusikalla läpi siivilässä, saat siemenettömän  sileän kastikkeen. Kaada jo hyytyneen Pannacottan päälle ja laita takaisin kylmään asettumaan. Koristele esim vadelmalla. Nauti.


  

Kommentit

  1. Hienon näköiset ja aivan varmasti tosi hyvääkin :)
    Hyvää joulua sinulle Irma ja perheellesi myös! Mukavaa lomaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taru. Tein vain pienen annoksen ja perhe pyysi tietty lisää 😃

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit