Suklaa-Taatelikakku


Työkaverini haaveili yhtenä päivänä että olisi ihana saada Taatelikakku kun ei osaa itse tehdä. Muistin johonkin lappuun kirjoittaneeni tämän suklaa-taatelikakun ohjeen ja sitä kaivelemaan reseptipinoistani. En ole tätä vuoteen tehnyt joten nyt oli oikea ajankohta tämäkin resepti toteuttaa ja mikä ihanampaa että saatoin yllättää kollegani tällä. Suosittelen kokeileeman vaikka jouluajan kakuksi.

Ohje:
250 g kivettömiä taateleita
3 dl omenamehua
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
200 g voita
2 kananmunaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
100 g tummaa suklaata rouhittuna
 
 
 
Paloittele taatelit pieniksi ja laita ne omenamehun ja sokerin ja fariinisokerin kanssa kattilaan. Keitä seosta miedolla lämmöllä välillä  sekoitellen noin 10 minuutin ajan. Soseuta taateliseos keittämisen jälkeen sauvasekoittimella ja lisää voi kuumaan seokseen sulamaan. Anna seoksen  jäähtyä.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jäähtyneeseen taateliseoksen ensin kananmunat huolellisesti vatkaten joukkoon ja lopuksi kuivat aineet ja rouhittu suklaa.

Kaada taikina jauhotettuun kakkuvuokaan ja paista uunin keskiosassa noin 50 minuutin ajan. Varmista kakun kypsyys kakku tai puutikulla . Anna jäähtyä ja voit koristelella  esimerkiksi sulatetulla tummalla suklaalla tai kaakaojauheella tai tomusokerilla . Voit myös pakastaa kakun jos se joutaa sinne. Kakku on mehevää ja kutsuu heti maistamaan.


 

Kommentit

Suositut tekstit