Suklaa-Taatelikakku
Työkaverini haaveili yhtenä päivänä että olisi ihana saada Taatelikakku kun ei osaa itse tehdä. Muistin johonkin lappuun kirjoittaneeni tämän suklaa-taatelikakun ohjeen ja sitä kaivelemaan reseptipinoistani. En ole tätä vuoteen tehnyt joten nyt oli oikea ajankohta tämäkin resepti toteuttaa ja mikä ihanampaa että saatoin yllättää kollegani tällä. Suosittelen kokeileeman vaikka jouluajan kakuksi.
Ohje:
250 g kivettömiä taateleita
3 dl omenamehua
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
200 g voita
2 kananmunaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
100 g tummaa suklaata rouhittuna
Paloittele
taatelit pieniksi ja laita ne omenamehun ja sokerin ja fariinisokerin
kanssa kattilaan. Keitä seosta miedolla lämmöllä välillä
sekoitellen noin 10 minuutin ajan. Soseuta taateliseos keittämisen
jälkeen sauvasekoittimella ja lisää voi kuumaan seokseen
sulamaan. Anna seoksen jäähtyä.
Sekoita
kuivat aineet keskenään. Lisää jäähtyneeseen taateliseoksen ensin
kananmunat huolellisesti vatkaten joukkoon ja lopuksi kuivat aineet ja
rouhittu suklaa.
Kaada
taikina jauhotettuun kakkuvuokaan ja paista uunin keskiosassa noin 50
minuutin ajan. Varmista kakun kypsyys kakku tai puutikulla . Anna jäähtyä ja voit koristelella esimerkiksi sulatetulla tummalla suklaalla tai
kaakaojauheella tai tomusokerilla . Voit myös pakastaa kakun jos se joutaa sinne. Kakku on mehevää ja kutsuu heti maistamaan.
Kommentit
Lähetä kommentti