Raakasuklaa-Vadelmakakku

Ihanat kollegani viettävät kevyttä kevättä ja mietin heille mitä voisin leipoa syntymäpäiväkseni, josta mieleeni tuli kokeilla elämäni ensimmäistä raakasuklaa kakkua. Minusta oli hiukan hankala löytää netistä apuja tähän ja riensinkin kauppaan ostamaan aineksia tähän kakkuun. Punnitse ja Säästä kaupasta sainkin paljon apua myyjältä ja vinkkejä kakun tekoon. Ystäväni oli kuullut huoleni ja antoikin syntymäpäivälahjaksi minulle Karita Tykän Raakasuklaakirjan. Kiitos siitä.  Täytyykin lukea kirja hyvin, jotta opin tästä raakaleivonnasta, etten lähde soitellen sotaan niinkuin tämän kakun kanssa kävi. Kakku sai kyllä kovasti kehuja, voin olettaa että nappisuoritus aloittelijan onnella.Voipi olla,  että tulee uusia tuulia uuteen raakaleivonta maailmaan keittiössäni. Mutta perinteisestä leivonnasta en kyllä luovu. Lue ohje hyvin ja muutamaan kertaan ennen kuin aloitat kakun tekemisen. Itse olen käyttänyt kakussani isompaa vuokaa niin kakusta tuli liian matala.

Pohja

1,5 dl pekaanipähkinöitä. (liota väh. 4 tuntia)
2,5 dl mantelijauhoa
2 dl pilkottuja taateleita
3 rkl sulatettua kookoöljyä
2 tl kanelia
2 tl vaniljauutetta
ripaus ruususuolaa

Täyte

5 dl cashew pähkinöitä (liota väh. 4 tuntia)
400 g kookoskermaa
3 dl raakakaakaojauhetta
2,5  dl raakakaakaovoita
2 banaania (pilkottu pieniksi)
200 gr raakasuklaata
1 rkl vaniljauutetta
2 dl agavesiirappia tai vaahterasiirappia (käytin Modon siirappeja)
ripaus ruususuolaa

Vadelmahilloke

2,5 dl vadelmia
1 tl sitruunamehua
1 tl hunajaa

Keitä kokoon  jos ulkoiset marjat, muutoin muussaa ja sekoita mausteet.


Koristeluun Mulperin marjoja ja tuoreita vadelmia.


Pane pohjan ja täytteen pähkinät likoamaan veteen 4 tunniksi. Tee pohja sekoittamalla monitoimikoneessa taatelit ja pekaanipähkinät. Lisää mantelijauho ja pyöräytä hetken aikaa. Lisää loput aineet monitoimikoneeseen ja pyöritä massa tasaiseksi. Taputtele taikina 24 cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohjalle jonne olet laittanut leivinpaperin  ja pakasta pohja sen aikaa kun teet täytteen. Laita reunakalvot vuoan reunoille.

Sulata suklaa miedolla lämmöllä ja jäähdytä. Jauha pähkinät hyvin hienoksi. Lisää banaanit ja kookoskerma ja pyöräytä seos sileäksi. Tämän jälkeen lisää mausteet, suola  raakakaakaojauhe ja vaniljauute ja taas pyöräytä. Pilko  raakakaakovoi ja sulata se teräs tai lasikulhossa vesihauteessa. Seikota kunnes sulaa.Lisää edelliseen seokseen ja pyöräytä.. Lopuksi lisää sula suklaa ja pyöräytä. Sekoita joukkoon vähin erin agavesiirpappi ja maistele milloin olet saanut seoksesta sopivan makeaa. Et välttämättä tarvitse siirpappia koko 2 dl sillä suklaa ja banaani tuovat makeutta kakkuun. Kokoa kakku. Levitä pohjan päälle vadelmahilloketta, vältä reunoja. Minä en muistanut ja kostautui.  Kaada seos pohjan päälle, tasoita pintä ja voit kopauttaa vuokaa että mahdolliset ilmakuplat häviävät. Lopuksi  hyydytä kakku pakastimessa. Ota kakku huoneenlämpöön jonkin aikaa ennen tarjoamista. Huomaa että raakakakut tulee säilyttää viileässä.

Lopuksi vinkki vielä näiden pähkinöiden liotukseen

Huuhtele pähkinät ensin. Laita ne sitten likoamaan lasi-tai teräskulhoon, jossa on vähintään kolminkertainen määrä vettä raaka-aineeseen nähden. Pähkinät ovat liotuksen jälkeen pehmeitä joten käyvät hyvin sileän esim moussekakun valmistamiseen. Luin tämän vinkin uudesta kirjastani.


Kommentit

Suositut tekstit