Pääsiäisen vaaleat piparit

Olen etsinyt hyvää ohjetta päällystettäviin pipapreihin. Ja vihdoin löysin sen Mansikkamäen  Eben blogista. Tätä ohjetta pystyy myös muokkaamaan maultaan  tilanteisiin sopivaksi. Nyt pääsiäisen aikaan maustoin nämä piparit sitruunalla. Kylläpä tulikin makoisia. Taikina oli myös helppo työstettävä. Kirjoittelen sen tänne omaankin blogiini jotta löydän sen nopeasti tarvittaessa. Näistä tulikin ihan pääsiäisaiheisia osaksi muottien ansiosta ja hyvien ohjeiden vuoksi. Mansikkamäen blogissa onkin ihanimmat fantasiapiparit ikinä.

2 1/2 dl sokeria
1 3/4 dl (n.150 g) voita tai margariinia, pehmennettynä
1 kananmuna
1/2 dl kuohukermaa
1 tl vanilliinisokeria (vaniljasokeria)
1 tl manteliaromia tms., raastettua sitruunankuorta jne. 
 6-6 1/2 vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa (voi jättää pois, jos käyttää esim. vähäsuolaista voita)

1. Vatkaa sokeri, voi, muna, kerma, vanilliinisokeri ja aromi vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Lisää 6 dl jauhoihin leivinjauhe ja suola. Lisää seos taikinaan. Lisää jauhoja, kunnes taikina on sopivaa. Muista, että taikina jähmettyy kylmässä ja jauhoja lisääntyy taikinaan kaulittaessa. Sekoita taikina pehmeäksi taikinaksi.

3. Peitä kulho ja anna olla jääkaapissa 1-2 tuntia tai kunnes taikina on kovettunut (yön ylikin).

4. Kaaviloi taikina 3-5 mm paksuiseksi levyksi ja ota muotilla kuvioita. Paista pikkuleipiä 4-6-7 minuuttia (koosta riippuen) 200 asteessa, kunnes niiden reunat ovat vaalean kullanruskeat. Anna jäähtyä ja koristele haluamallasi tavalla. Taikinasta tulee noin 65 keskikokoista piparia.

Pikeerin teko ohjeet ovat ihanan selkeät ja hyvät Mansikkamäen blogissa joten annankin linkin sinne josta pääsette hakemaan sen Pipareiden koristeluohje tästä linkistä.




Kommentit

Suositut tekstit