Raakamustikkakakku

Tänään on ollut ihana päivä, olen saanut paljon huomiota osakseni nimipäivänäni johdosta. Ja onhan täällä taas leivottukkin. Tuo raakaleivonta houkuttelee kokeilemaan uusia reseptejä, koska haluaisin löytää ohjeen josta voisin sanoa että on todella hyvää. No tämäkin kakku oli hyvää, mutta ei vielä päässyt asteikossa siihen jota tavoittelen. Ohjeen olen ottanut Karita Tykän Raakaa ja Makeaa kirjasta jota muunnellut hieman. Mustikkainen raakakakku on väriltään houkuttelevan violetti ja maku kakussa sitruunan mustikkainen. Molemmat maut tulevat hyvin esiin.  Terveellistä kakkua tämä ainakin on, ja kaunis siitä tuli mielestäni. Sehän on jo puoliruokaa. Raakakakkujen tekeminen on sinällään aika yksinkertaista sillä kaikki ainekset vain soseutetaan ja  sekoitetaan keskenään.Mutta pähkinöiden ja manteleiden liottaminen vaatii vähän hermoja kenties. Tätä kakkua ei ihan ex tempore voikkaan alkaa tekemään. Kakkuun olevia aineita olen pääosin hankkinut Säästä ja punnitse liikkeestä.

Pohja
5 dl manteleita( liotettuna yön yli)
2 dl pienessä vesimäärässä liotettuja kuivattuja taateleita (2h)
1/2 tl vaniljauutetta
1tl kanelia
ripaus suolaa

Täyte
700gr mustikoita
5 dl cashwewpähkinöitä(liotttuna 30-60 min)
2 1/2 dl mantelijauhoja
1 tl vaniljauutetta
1 pehmeä banaani
2 dl tuorepuristettua luomusitruunan mehua
1 dl raastettua luomusitruunaa
1 dl taateleita(pienessä vesimäärässä liotettuja)(2h)
3 rkl agavesiirappia
ripaus suolaa
1 1/2 dl sulatettua kookoöljyä

 Laita pähkinät,mantelit ja taatelit likoamaan ohjeiden mukaisesti.

Aloita rouhimalla pehmennetyt mantelit monitoimikoneessa, lisää loput pohjan raaka-aineet ja sekoita tasaiseksi massaksi
Painele taikina irtopohjaiseen vuokaan 24 cm. joka on n. 7 cm korkea

Laita täytteen raaka-aineet kookosöljyä lukuunottamatta monitoimikoneeseen.Koska kookosöljy jähmettää massan kohdatessaan kylmät ainekset. Sekoita pari minuuttia kunnes massa on kermaisen tasaista. Minä sekoittelin pienissä erissä koska blenderini oli liian pieni tähän ohjeeseen. Kaada joukkoon kookosöljy hiljalleen sekoittaen. Anna massan sekoittua noin minuutin ajan.

Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Anna vetäytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai pakastimessa pari tuntia. Kakku paranee jos se saa tekeytyä yön yli jääkaapissa. Leikkaa kakkua lämmitetyllä veitsellä . Kuivaa veitsi ennen käyttöä. Koristele mustikoilla ja kukkasilla .






Kommentit

Suositut tekstit