Tajunnan vievä Marjapiirakka

Joskus kun vieraat yllättävät, on hyvä olla jemmassa joku suht helppo ja nopea piirakkaohje takataskussa. Ja mikä parasta marjoista saa aina huikean mehevän ja suussasulavan piirakan. Tämän ohjeen bongasin kokkien Facebookista Annelta sieltä. Itse tuunasin tai jatkojalostin hieman, koska olin ostanut kaupasta tuoreita marjoja. Tämä piirakkaohje on myös siitä kiva että voit täytteeksi laittaa mitä hyvänsä, raparperi aikana raparperia, omenoita, viinimarjoja, ananasta... Vain mielikuvitus on rajana. Ja kyytipojaksi joko jäätelöä tai vaniljakastiketta ja hyvää kahvia. Pohja on sama mitä olen käyttänyt aiemmin raparperi piirakassa mutta tämä täyte olikin mulle uusi ihana tuttavuus. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan tätä ohjetta. Päälle laitoin ohjeen lisäksi viipaloituna mansikoita ja vadelmia, sitruunamelissaa ja rouhittua valkosuklaata.

Pohja:
250 g voita
1,5 dl sokeria
4 kananmunan keltuaista
2 dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja
4 tl leivinjauhua
1 dl maitoa

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi - > lisääkeltuaiset yksitellen - > lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet ja maito vuorotellen 
Levitä tämä pellille leivinpaperin päälle ja lisää siihen noin 1 litra marjoja pikkupalasina.

Pinnalle:
2 dl sokeria
4 valkuaista
1-1,5 rasiaa eli 200-300 grammaa maustamatonta tuorejuustoa 
2 rkl vanilliinisokeria 
2 rkl perunajauhoa

Vatkaa ensin sokeri ja valkuaiset vaahdoksi - > lisää tuorejuusto, vaniljasokeri ja perunajauho.
Kaada seos marjojen päälle ja laita uuniin 2 tasolle.60 cm uunipellille tämä taikina oli vähän liian pieni. Reunavuoalla pienensin piirakkaa hiukan.

Paista 25 min, 200 astetta.

Kommentit

Suositut tekstit