Tulppaanin teko ohje uudella ihanalla muotilla

Viime syksynä Lontoossa käydessäni ja vieraillessani siellä kakkumessuilla näin kuinka taidokkaasti paikalliset ammattilaiset loihitivat hienoja kukkia ilman lankoja ja kätevästi heillä olevien muottien avulla. Ajattelin että kuinka näyttäväiltä nuo kukat näyttikään ja miten minä osaisn ne tehdä.Nyt minulle tarjoutui tilaisuus kun  sainkin testattavaksi nyt Tulppaanimuott settin  ja ajattelin vaihekuvittaa hieman miten se tapahtuu, jotta sinäkin onnistuisit kukkien teossa.  Kivaa että  markkinoille on tullut myös näitä muotteja ja meiltä niitä saa myös suomesta JUHLAKAUPASTA  

Muotti ja siihen kuuluvat osat löytyy osoitteesta
Muotit,
tulppaanin-kuivatusteline-5-kpl
tulppaanin-teralehtien-muotoilu-kuivatusalusta


Tässä kukka valmiina mutta tästä se alkaa. Tarvitset paketin joka sisältää tulppaaninen  muotit kuivatustelineen ja kukkatelineet. Lisäksi tarvitset kukkamassaa tai vaihtoehtoisesti puolet kukkamassaa ja puolet kaulintamassaa. Pallotyökalun. Työstämisalustan. Pillejä,Kukkateippiä  Heteitä,Kaulimen kun nämä kaikki ovat kasassa voit  aloittaa kukan teon. Alustalla on kuivatuskolot yhteen tulpaaniin.



Aloita kierittämällä kukkateippi pillin ympärille. Tiukasti että teippi liimatuu aina edelliseen kerrokseen. Jatka sitä kunnes pilli on kokonaan teipattu. 

  Kaulitse massa niin ohueksi että näet alustan  massan läpi.Seuraavaksi ota muotilla paloja,ja nosta ne 1 kerrallaan työstämisalustalle ja pallotyökalulla käy läpi palan reunat pallo puoliksi reunan päällä ja yhdellä vedolla ympäri koko palasen.


Käy läpi samoin jokainen kappale jotta saat kuivatuslustan täyteen lehden osia  Anna kuivathtaa ainakin muuttaman tunnin ennen kuin aloitat kiinnittämään osia.


Ota massasta  kaksi palloa toinen isompi ja toinen pienempi, sekä päällystetty pilli ja 1 nippu heteitä. Kiinitä heteen pienempään palloon ja kuivata. Tee samalla pillin päähän isommasta pallosta kiinnitysalusta tuleville lehdille. Työnnä pilli pallon sisään ja ala kädellä levittämään reunoja alaspäin jotta muodustuu kuvan osoittama muoto. Kuivata. Liimaa tuo pienempi pallo jossa heteet pillin alla olevan massan päälle että heteen tulevat alasuin. Ja kiinnitä se työstämistelineeseen heteen telineen siäänpäin kuten seuraavassa kuvassa.

 Tässä hetee ovat nyt  kuivatustelineen sisällä ja kiinnityspinta lehtien kiinnittämistä varten valmiina.Voit aloittaa lehtien kiinittämisen.

 Aloita ensin piemmillä lehdillä niin että laitat aina seuraavan lehden hiukan edellisen lehden päälle. Jatka sitä niin kauan että olet saanut kaikki  pienimmät lehdet laitettua. 

 Jatka seuraava kerros suuremmilla lehdillä samoin , eli uusi lehti aina lomittain edellisen lehden päälle. Taivuta myös varovasti  lehden alaosaa kaarelle kohti keskiötä. Jatka niin kauan että saat kuivatustelineen tyhjäksi. Silloin kukka on valmis kuivatukseen .

 Tässä on kaksi tulppaania valminaa kuivatukseen . Irrota kukka telineestä kun se on lopullisesti kuivunut. Minulla meni kukkamassan kanssa 8 h. Riipuu tietysti ilman kosteudestä ja lehtien paksuudesta.


Ja kukka on valmis . Olet onnistunut saaman upean tulpaaniin vaikka seuravaan kakkuusi.

Kommentit

Suositut tekstit